News
11
sep

Heren KNKB Hoofdklasse partij

Uitslag en verslag Marsum KNKB heren hoofdklassepartij.
1. Menno van Zwieten, Hyltje Bosma, Hillebrand Visser.
2.Bauke Triemstra, Pieter van der Schoot, Thomas van Zuiden.
3.Gert Anne van der Bos, Renze Hiemstra, Hans Wassenaar.

Tekst (j.Braaksma).

Menno van Zwieten, Hyltje Bosma en Hillebrand Visser zijn zondag in Marsum winnaar geworden van de merkepartij van kv Foarút. In de finale werd met 5-4 en 6-2 gewonnen van Bauke Triemstra, Pieter van der Schoot en Thomas van Zuiden. Voor Hyltje Bosma was het pas de tweede zege in de hoofdklasse en voor premiewinnaar Thomas van Zuiden waren het de eerste twee punten van dit seizoen in de hoogste klasse.

De 120-jarige kaatsvereniging had een flitsende afsluiting verdient vanwege hun jubileum. Het was een matige kaatspartij en het weer sloot hier naadloos op aan. De finale was hier geen uitzondering op. Tot drie eersten gelijk liepen de parturen redelijk in de pas maar daarna was het de opslag van Menno van Zwieten c.s. die de doorslag gaf. Op 3-3 en 6-4 miste Bauke Triemstra en op 4-3 en 6-4 kon Pieter van der Schoot de kaats niet passeren. Een misser van Menno van Zwieten op 5-3 en 4-6 maakte het nog even spannend maar op 5-4 en 6-2 was het Hyltje Bosma die als winnaar uit de strijd kwam met het passeren van de kaats.

Trio Van Zwieten won de partij omdat men op het juiste moment toe sloeg. Opslager Menno van Zwieten werd uitgeroepen tot koning van de partij.

Peter van Zuiden c.s. maakte veel te veel fouten om de latere winnaar ook maar enigszins te kunnen bedreigen. Op 5-1 en 6-2 was de buitenslag van Peter van Zuiden die hen een ronde verder bracht. Via een staand nummer moest er in de halve finale worden aangetreden tegen het op papier sterkste partuur van de dag. Gert-Anne van der Bos, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar maakten dat echter nooit waar. Van der Bos gaf na 3 om 1 achter al de opslag over en ook in het perk waren Hiemstra en Wassenaar geen schim van het duo van 2016. Met hangen en wurgen kon men tot twee spel gelijk in de pas blijven van Van Zwieten c.s. maar daarna was het Hyltje Bosma die de beslissende klappen uitdeelde. Zowel op 4-4 en 6-4 en 5-4 en 6-6 sloeg hij de bal boven.

Bauke Triemstra c.s. had in de aanloop naar de finale flink wat te stellen met Jelle Attema c.s. Taeke Triemstra had zich afgemeld en daarvoor kaatste Allard Hoekstra. Attema c.s. kwamen van een 4-1 achterstand nog redelijk terug in de partij maar op 5-4 en 6-2 miste Attema het perk.
In de strijd om de premie of niets was Enno Kingma, Hijlke Bruinsma en Tjisse Steentra de tegenstander. Een ‘baas’ partuur maar ook zij maakten het zondag in Marsum bepaald niet waar. Steenstra reeds tienmaal koning van de partij kaatste meer tegen zich zelf dan tegen de tegenstander en ook zijn maten Kingma en Bruinsma zagen wij wel eens  beter acteren. Bauke Triemstra c.s. had daar geen boodschap aan en denderde door naar een 5-1 voorsprong. Het werd dan nog wel 5 om 4 maar meer zat er ook niet in. Op 5-4 en 6-4 had Pieter van der Schoot succes bij Steenstra.

Gert-Anne van der Bos c.s. was getipt als winnaar maar kwam niet verder dan een winstpartij tegen tegen Johan Diertens c.s. Door tweemaal op de zes het eerst te pakken was de angel uit de partij. Dylan verraste Wassenaar nog wel op 4-0 en 6-6 maar het mocht de pret niet drukken voor trio Van der Bos. Op 5-2 en 6-2 passeerde Renze Hiemstra de kaats.

Cijfers Marsum: 
Eerste omloop: 1. Johan Diertens, Dylan Drent en Laas Pieter van Straten – 2. Marten Bergsma, Allard Hoekstra en Erwin Zijlstra 5-5 en 6-4; 3. Jelle Attema, Allard Hoekstra (bijgeloot voor Taeke Triemstra) en Sjoerd de Jong – 4. Bauke Triemstra, Pieter van der Schoot en Thomas van Zuiden 4-5 en 2-6; 5. Johannes van der Veen, Alle Jan Anema en Hendrik Kootstra – 6. Enno Kingma, Hijlke Bruinsma en Tjisse Steenstra 1-5 en 2-6; 7. Peter van Zuiden, Jacob Klaas Haitsma en Evert Pieter Tolsma – 8. Menno van Zwieten, Hyltje Bosma en Hillebrand Visser 1-5 en 2-6; 9. Gert-Anne van der Bos, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar staand nummer;

Tweede omloop: 9. Gert-Anne van der Bos – 1. Johan Diertens c.s. 5-2 en 6-2; 4. Bauke Triemstra c.s. – 6. Enno Kingma c.s. 5-4 en 6-4; 8. Menno van Zwieten c.s. staand nummer;

Halve finale: 8. Menno van Zwieten c.s. – 9. Gert-Anne van der Bos c.s. 5-4 en 6-6; 4. Bauke Triemstra c.s. staand nummer;

Finale: 4. Bauke Triemstra c.s. – 8. Menno van Zwieten c.s. 4-5 en 2-6.

Algemeen / slider / Uitslagen 0 Reacties