Kaatskalender Federatie Menaldumadeel

Kaatskalender Federatie menaldumadeel
Inleg alle veldwedstrijden € 2,- (op het veld betalen)
Het weekend van 3 juni en 1 juli zijn weekenden voor Regiowedstrijden.

Bij veel deelname worden deze wedstrijden in meerdere plaatsen gespeeld. Bekendmaking via KNKB-site.

Veldwedstrijden

Datum Organisatie Categorie Aanvang
Zaterdag 6 mei Welpen – pupillen – schooljeugd 13:00 opgave voor alle wedstrijden
Zaterdag 13 mei Berltsum Welpen – pupillen – schooljeugd 13:00 via
zaterdag 20 mei Bitgum Welpen – pupillen – schooljeugd 13:00 www.knkb.nl
zaterdag 27 mei Menaam Welpen – pupillen – schooljeugd 13:00 voor dinsdag 18.00 uur
Pinksterweekend

Zaterdag 3 juni

Marsum

Regioweekend

Welpen – pupillen

Schooljeugd – Jongens/meisjes

Zaterdag 10 juni Skingen-Slappeterp Welpen – pupillen – schooljeugd 10:00
Zaterdag 17 juni Dronryp Welpen – pupillen – schooljeugd 10.00
Zaterdag 24 juni Wier Welpen – Pupillen – schooljeugd 10.00
Zaterdag 1 juli Ingelum

Regioweekend

Welpen – Pupillen

Schooljeugd-Jongens/Meises

Zaterdag  8 juli Bitgum Welpen – pupillen – schooljeugd 10:00
Zaterdag 15 juli Dronryp/Berltsum Welpen – pupillen – schooljeugd 10:00

Kampioenschappen gemeente Menaldumadeel

Di 13-06-2017 Bitgum Voorronde welpenjongens en meisjes 18.00 Parturen worden samengesteld
Di 13-06-2017 Berltsum Voorronde Pupillenjongens en meisjes 18.00 door jeugdcommissie
Di 13-06-2017 Dronryp Voorronde Schooljongens en -meisjes 18.00
Di 13-06-2017 Wier Voorronde jongens en meisjes 18.00
Do 15-06-2017 De 4 bovenstaande verenigingen zorgen voor de finales in Menaam Finale Kampioenschap Menameradiel 18.00

Federatiekaatsen

De Gemeente Menameradiel telt 9 kaatsverenigingen die allemaal 1 of meerdere federatiewedstrijden of regiowedstrijden organiseren voor de categorieën welpen, pupillen en schooljeugd. Als je mee wilt doen, moet je al wel een beetje kunnen kaatsen en je moet vanaf een minimaal aantal meters kunnen opslaan. Deze afstanden staan hieronder vermeld per categorie. De zgn. A-kaatsers en de betere B-kaatsers mogen niet aan de federatiewedstrijden meedoen. De federatie is een opstap naar de KNKB-wedstrijden. Wil je graag meedoen, maar twijfel je nog of je al mee kunt doen? Vraag gerust je trainer(s) om advies!

Alle wedstrijden zijn zogenaamd door elkaar loten partijen (d.e.l.). Dit houdt in dat je je alleen kunt opgeven en dat je kaatst met kinderen uit je eigen dorp en andere dorpen. Uiteraard zijn er leuke prijzen te winnen en wie weet hangt er in 2017 een krans bij jou aan de muur. Door mee te doen aan de federatiewedstrijden kun je misschien doorstromen naar de KNKB wedstrijden die bijna elk weekend worden georganiseerd.

Gekleurde kaatsaanmerkblokjes

Sinds een aantal jaren worden bij de welpen kaatsaanmerkblokjes gebruikt die allemaal een verschillende opvallende kleur hebben. Bijvoorbeeld de 1e kaats is blauw/wit en de 2e kaats is blauw/rood. In het perk ernaast hebben ze voor de 1e kaats de kleur roze/wit en de tweede roze/rood. Waarom? Met de gewone kaatsaanmerkblokjes moet de jeugd vaak zoeken waar hun kaats ligt of ze staan bij het verkeerde nummer.  Ze zoeken nu om hun kleur en hierdoor leren zo sneller wat een 1e en 2e kaats is. Daarnaast is het veel overzichtelijker voor de scheidsrechter, begeleiders en publiek. En vooral omdat de kinderen het leuk vinden gaan we hier mee door. Per federatiewedstrijd is de inleg € 2,-. Dit moet op het veld worden betaald aan de organiserende vereniging.

Naast Federatie Menaldumadeel zijn er nog 11 federaties. Ook deze hebben wedstrijden voor verschillende categorieën (ook jongens en meisjes) waarvoor je kunt opgeven. (uitzondering Wünseradiel) Op de site van de KNKB kun je zien waar en op welke dag de wedstrijden worden gehouden en tot wanneer je je kunt opgeven. Wil je meedoen aan een wedstrijd in de Federatie Wünseradiel neem dan eerst contact op met de organiserende kaatsvereniging. De inleggelden zijn per federatie verschillend.

Je kunt je opgeven voor de federatiewedstrijden via de site van de KNKB. Hiervoor heb je een bondsnummer nodig. Op de website van de KNKB staan vanaf half april alle data van de federatie-wedstrijden. Let goed op de uiterlijke opgavedatum. Dit staat duidelijk vermeld op de website bij de wedstrijd waar je aan mee wilt doen. Voor de Federatie Menaldumadeel geldt opgeven tot dinsdag 18:00 voor de zaterdagwedstrijd.

Weet je je bondsnummer niet? Stuur dan een mail naar. : wcvanwieren@chello.nl

Vermeld duidelijk je .volledige naam, adresgegevens en geboortedatum. Vraag het bondsnummer tijdig aan, want er gaan een aantal dagen overheen voordat het geregeld is!

Minimale opslag:

Categorie Leeftijd Geboortejaar Opslagafstand
Welpen Meisjes 8 en 9 2007 en 2008   9
Welpen Jongens 8 en 9 2007 en 2008 11
Pupillen Meisjes 10 en 11 2005 en 2006 12
Pupillen Jongens 10 en 11 2005 en 2006 15
Schoolmeisjes 12 en 13 2003 en 2004 16
Schooljongens 12 en 13 2003 en 2004 19
Meisjes 14, 15 en 16 2002, 2001 en 2000 19
Jongens 14, 15 en 16 2002, 2001 en 2000 23

Regiokaatsen

De federaties zijn verdeeld in 4 Regio’s. De zgn Regiowedstrijden, worden dit jaar verkaatst in het weekend van 3 juni en 1 juli. De bedoeling is dat zoveel mogelijk jonge kaatsers dicht bij huis aan wedstrijden kunnen deelnemen.  De vorm voor een regiowedstrijd is door-elkaar-loten en beslaat drie omlopen. Per omloop wordt een aparte lijst geloot. En er is een individueel klassement per wedstrijd. Dus iedereen kaatst 3 wedstrijden!!! De wedstrijden starten om 9:00 uur en alle kinderen starten tegelijk. Om ongeveer 12:30 uur is de wedstrijd afgelopen. Ouders, spelers en vrijwilligers hoeven dan niet een hele dag voor een kaatswedstrijd uit te trekken. Je kunt je opgeven bij Regio 1,2 en 4. Niet bij Regio 3 vanwege de grote deelname uit eigen federaties.

Indeling regio,s